1 elbil 1 platet tre

ARVAL LANSERER ET AMBISIØST INTERNASJONALT PROSJEKT: 1 ELEKTRIFISERT KJØRETØY = 1 TRE

Samfunnsansvar 21 Mar 2022

INTERNASJONAL DAG FOR SKOG 2022: ARVAL UTVIDER SITT INTERNASJONALE PROSJEKT FOR BIOLOGISK MANGFOLD: 1 ELEKTRIFISERT* KJØRETØY = 1 TRE TIL ALLE ARVAL-LAND

1 EV 1 TreeArval, en global leder innen fullservice billeasing og bærekraftige mobilitetsløsninger, utvider sitt første internasjonale prosjekt for biologisk mangfold. Prosjektet ble lansert i åtte Arval-land i 2021, og nå i alle gjenværende land der selskapet opererer, i 2022. Prosjektet går ut på: Ett tre vil bli plantet for hvert elektrifisert kjøretøy (elektrisk og hybrid) som blir leaset hos Arval. Lokale prosjekter er identifisert i 17 land, mens de resterende 11 landene skal bidra til et globalt prosjekt i Peru. Målet er å fremme lokalt biologisk mangfold og engasjere ansatte lokalt så vel som Arval-kunder. Innen utgangen av 2025 er Arvals ambisjon å ha finansiert mer enn 700 000 trær i tråd med Arval Beyond-strategien.

Økende bekymringer for klimaendringer har satt bærekraft i hjertet av miljøstrategier over hele verden. Klimakrisen fortsetter å være av stor betydning hvert år, og Arval er i rett posisjon til å drive positive endringer mot bærekraftig mobilitet og delta aktivt i å håndtere klimaendringer. Bedriftens samfunnsansvar (CSR) spiller en nøkkelrolle i den strategiske planen, Arval Beyond, med et miljømål for 2025: 700 000 elektrifiserte biler i flåten (35 prosent av den globale flåten).

Prosjektet ble først lansert i de åtte Arval-landene med det største volumet av elektrifiserte kjøretøy, levert i 2021. Landene inkluderer Belgia, Frankrike, Tyskland, Italia, Nederland, Polen, Spania og Storbritannia. Ved utgangen av 2021 er mer enn 97 000 trær allerede finansiert. Etter implementeringen i disse landene har prosjektet blitt utvidet til de resterende Arval-landene i 2022.

Prosjektet er en utmerket mulighet til å ta grep for å beskytte skogene, forplikte seg til bevaring av biologisk mangfold og bekjempe avskoging, samtidig som det fremmer bruk av elbiler.

Innen utgangen av 2025 vil Arval ha finansiert mer enn 700 000 trær globalt.

Ved å utvide dette prosjektet vil Arval kunne støtte skogplantingsprosjekter og gjøre godt for miljøet rundt. Arval vil være i stand til å måle de miljømessige og sosiale fordelene ved hvert skogplantingsprosjekt. De totale forventede fordelene ved utgangen av 2025 er:

  • 105 000 tonn CO2 lagret
  • 2 100 000 dyretilfluktsrom opprettet
  • 2 800 000 måneder med oksygen generert
  • 700 000 arbeidstimer opprettet

 "Med prosjektet "1 elektrifisert kjøretøy = 1 tre" har vi forankret samfunnsansvar i selve kjernen av virksomheten vår, og stoler på at hver ansatt og kunde legger ut på en bærekraftig reise ved å ta i bruk elektrifiserte kjøretøy", sier Alain van Groenendael, Arvals styreformann og administrerende direktør.

Oppdag Arvals nye initiativ for biologisk mangfold

Arval hjelper til med å restaurere skog sammen med Reforest’Action, som har ansvaret for å overvåke og plante trærne for Arval-landene i dette prosjektet.

Reforest’Action, skogspesialisten, er dedikert til å bevare, restaurere og plante skog rundt om i verden, som svar på klimakrisen og tap av biologisk mangfold. Reforest’Action velger skogbruksprosjekter hvor de gir økonomisk støtte, samt garanterer deres kvalitet for å utvikle prosjektenes miljømessige, sosiale og økonomiske multifunksjonalitet på lang sikt. Reforest’Actions sine oppdrag er gjort mulig takket være publikumsfinansiering fra enkeltpersoner og bedrifter. Siden opprettelsen i 2010 har Reforest'Action plantet og beskyttet mer enn 10 millioner trær i 25 land, økt bevisstheten om viktigheten av skog blant 20 millioner mennesker og skapt en positiv innvirkning på levekårene for mer enn 150 000 mennesker rundt om i verden. For mer informasjon, besøk: www.reforestaction.com

* Elektrisk eller hybrid

Les mer Vis mindre