Ny administrerende direktør

Selskapet 26 Oct 2023

Joel Lund tar over rattet i et av Norges raskest voksende leasingselskap

Joel er ny administrerende direktør i Arval AS, og har nylig flyttet hit fra Storbritannia. Han vil lede leasingselskapet, med fokus på bærekraftig vekst og mobilitetsløsninger, inkludert tilkoblede tjenester og fleksible løsninger som månedsleie og leasing av bruktbiler.

Managing Director Joel Lund
Managing Director i Arval AS, Joel Lund

 

Joel har nærmere 30 års erfaring fra leasingbransjen i Storbritannia, 15 av disse årene i Arval BNP Paribas Group. Som tidligere styremedlem og med flere direktørroller fra tiden i Arval UK, er han godt rustet til å lede Arval AS.

– Med Joel i sjefsstolen føler jeg meg trygg på at vi har en sterk og utviklingsorientert leder, som kan drive våre vekstambisjoner i tråd med vår strategi, forteller kommersiell direktør i Arval AS, Stian Laurin Eriksen.

SIKTER MOT EN LEDENDE POSISJON

– Min ambisjon er å fortsette vår vekst, og på sikt bli den ledende aktøren i det norske leasingmarkedet, sier administrerende direktør i Arval AS, Joel Lund.

– Jeg tror erfaringen jeg har fått i Storbritannia vil komplementere vekstambisjonene vi har i Norge, fortsetter Lund.

Sammenlignet med det britiske leasingmarkedet og andre land er leasingandelen fortsatt ganske lav i Norge, og et betydelig mindre marked.

– Det jeg har plukket opp så langt i det norske markedet, er blant annet at firmabilmarkedet er sterkt preget av beskatning både for sjåføren og kjøretøyet. Utviklingen og tempoet i energiomstillingen her i Norge er imponerende. Norge har en verdensledende infrastruktur som støtter ulike mobilitetsløsninger, hvorav noen er i direkte konkurranse med firmabiler (offentlig transport, e-sykler osv.). Positivt sett er det langt mer sannsynlig at selskaper her i Norge vil velge en eneleverandør og markedet her er sterkt fokusert på digitale løsninger. Det er også mer sannsynlig at norske selskaper velger å abonnere på tilkoblede tjenester som Arval Connect, konkluderer Lund.

Les mer Vis mindre