Leasing NO

Arval kunngjør utmerkede resultater for 2023, med en bilflåte som vokste 6,9%

Selskapet 7 Feb 2024

Arval presterte ekstremt godt i 2023: Flåten omfatter nå 1 701 540 leasede biler på verdensbasis, som tilsvarer en organisk vekst på 6,9% sammenlignet med 2022, godt over markedsgjennomsnittet. Betydelige fremskritt ble gjort i forhold til flåteelektrifisering, mobilitet og tilkoblede kjøretøy. Utsiktene for 2024, det siste året av Arval Beyonds strategiske plan, er positive.

Både som en stor aktør innen langtids billeasing og en leverandør av mobilitetsløsninger, trappet Arval opp sin vekst i 2023, og opprettholder den positive fremdriften fra tidligere år. Slutten av 2023 så slik ut:

  • Arval økte sin flåte av leasede kjøretøy med 6,9% sammenlignet med 2022, med 1 701 540 kjøretøy. Den inkluderer nå 166 363 batterielektriske kjøretøy (BEV), 85% opp fra 2022. I siste kvartal av 2023 utgjorde batterielektriske kjøretøy 22% av bestillingene av nye kjøretøy.
  • Internasjonale selskaper står for 440 000 leasede biler på verdensbasis, en økning på 8%.
  • Lokale bedriftskunder står for 696 000 kjøretøy, en økning på 3%.
  • Leasing til privatmarkedet nådde 506 000 kjøretøy, opp 12% sammenlignet med 2022.
  • Med 105 000 aktive brukere og 60 121 kjøretøy, vokste Arval Flex, den fleksible abonnementsmodellen (inkludert månedsleasing) med 9%.
  • Antall tilkoblede kjøretøy passerte 633 000, en økning på 39% fra året før.

Arval har 8 388 ansatte som betjener mer enn 300 000 kunder i 29 land.

2023 var et eksepsjonelt år, som illustrert av veksten i vår leasingflåte, fremgangen vi gjorde på en rekke områder og utviklingen av partnerskapene våre. Vi kan alle være veldig stolte av prestasjonene våre,” sier Alain van Groenendael, styreformann og administrerende direktør i Arval . “Dette lover godt for mulighetene og utfordringene som venter oss i 2024, som vil bli et overgangsår for markedet og for Arval. Med støtte fra BNP Paribas, våre ansatte og våre partnere, vil vi fortsette å stimulere vår vekst ved å tilby kundene våre stadig bedre støtte når de skal gjennomfører sin energiomstilling.”

 

For Arval Norge var 2023 et år med en sterk flåtevekst på 35% og en markedsandel på 5% i Full Service Lease-markedet.

"Takket være vårt dedikerte team og tilliten vi har hos kundene våre, vokste flåten vår med 35% i 2023. Over 70% av kundenes personbiler er nå elektriske. Vi har styrket vår markedsposisjon med nye tjenester og mobilitetsløsninger, inkludert leasing av brukte biler (Arval Re-lease), og lansering av Arval MotorTrade, en digital auksjonsplattform som selger brukte leasingbiler. I 2024 vil fokus være på fortsatt investering, videre vekst og å fremme en servicekultur for å levere utmerket kundeservice og konsulterende råd. I det stadig utviklende billandskapet er vi forpliktet til å ligge i forkant. Gjennom digitalisering, strategiske partnerskap, fleksible løsninger og en god forståelse for markedsdynamikk, posisjonerer vi oss og våre kunder for en merkbar suksess", sier Joel Lund, administrerende direktør i Arval Norge.

 

Arvals prestasjoner i 2023

Rekord for flåteelektrifisering

Etter å ha satt et mål på 350 000 batterielektriske kjøretøy og et overordnet mål på 700 000 elektriske kjøretøy leaset innen 2025, har Arval allerede leaset ut mer enn 166 363 batterielektriske kjøretøy ved utgangen av 2023, en økning på 85% fra 2022. En slik økning bidrar til målet om å redusere flåtens CO 2 -utslipp med 35% sammenlignet med 2020.

For å støtte innføringen av elektriske kjøretøy, annonserte Arval nylig et nytt tilbud, Arval Charging Services. Tilbudet gjelder leasingbil med hjemmelader, og er tilgjengelig for både bedrifter og privatkunder.

Arval signerte også en internasjonal avtale med ChargePoint, en stor aktør innen ladenettverk for elbiler. Denne avtalen gjør at Arval-kunder kan installere ladepunkter på jobb og hjemme, med et automatisk refusjonssystem for sjåfører. Nettverket består av mer enn 500 000 ladepunkter i Europa.

Nye internasjonale strategiske partnerskap

Arval styrket sitt internasjonale samarbeid ytterligere ved å kunngjøre en treparts strategisk samarbeidsavtale med den mangeårige partneren Element og Sumitomo Mitsui Auto Service (SMAS). Avtalen vil gjøre det mulig for alliansens globale kunder å få tilgang til leasingbiler og flåtestyringstjenester i Japan, Thailand, India og Indonesia. Videre utvidet alliansen seg til å omfatte SIXT Mega Rent i Serbia, Montenegro og Bosnia-Hercegovina.

Sammen administrerer partnerne i Element-Arval Global Alliance mer enn 4,4 millioner kjøretøy og opererer i 56 land på fem kontinenter. Den profesjonelle ekspertisen og globale rekkevidden som tilbys av alliansen gir betydelig merverdi til Arvals internasjonale kunder.

I tillegg til å opprettholde sterke bankpartnerskap (først og fremst med BNP Paribas, men også med CaixaBank i Spania og Portugal, UniCredit Bank i Østerrike, Erste Bank i Slovakia, etc.), fortsatte Arval å samarbeide med andre store aktører i bilsektoren, innen omfanget av internasjonale strategiske partnerskap som med Hyundai, Kia, Honda, Sixt , Astara , Emil Frey France, MG Motors og Volvo Cars.

Arval jobber også gjennom white labels“ med strategiske partnere. I januar 2023 kunngjorde Arval, BNP Paribas Cardif og BNP Paribas Personal Finance lanseringen av deres partnerskap med Jaguar Land Rover, som fokuserer på integrert finansiering for mobilitetsløsninger i ni europeiske markeder. I juni inngikk Arval et samarbeid med bilprodusenten MG Motor ved å lansere et felles bilabonnement: "MG Auto Abo drevet av Arval". I oktober 2023 slo Arval seg sammen med elbilmerket ZEEKR , sammen med BNP Paribas Personal Finance. Som et leasingselskap som er merkeuavhengig vil Arval fortsette å utvide utvalget av bilmodeller, og forbereder seg på å kunngjøre et nytt internasjonalt partnerskap i løpet av de kommende dagene.

Innovasjoner som gagner både mobilitet og kunder

I tillegg til å støtte kunder gjennom energiomstillingen, signerte Arval partnerskap og lanserte flere tilbud for å øke innføringen av mobilitetsløsninger.

 

Arvals ambisjoner for 2024

Arvals hovedmål i 2024, i et raskt skiftende marked, vil være å bygge videre på den positive utviklingen fra de siste årene, med det ultimate formålet å betjene sine kunder gjennom hardt arbeid fra motiverte og engasjerte medarbeidere. Kjernen i Arvals strategi vil også være å øke takten til flåters energiomstilling. Løsningene vil være å utvide utvalget av elektriske kjøretøy som er tilgjengelig, implementere partnerskap for billading, gi ekspertise og råd til kunder for utvikling av mobilitetspolitikk som inkluderer elektriske kjøretøy, og tilby komplementære mobilitetsløsninger med mindre CO2-utslipp. Arval har allerede startet 15. januar med lanseringenArval Charging Services, et tilbud som kombinerer billeasing og hjemmelading. Dette tilbudet komplementerer Arvals ladekortsystem og automatisk refusjon av strømforbruket for hjemmelading.

Arvals overordnede strategi for å oppmuntre til økt mobilitet ble belønnet i 2024 med en EcoVadis- gullmedalje, dette plasserte Arval blant de 5% beste selskapene som ble vurdert. Denne prisen reflekterer Arvals forpliktelse til å engasjere seg i mer bærekraftige aktiviteter på alle nivåer i selskapet.

De fleste av Arvals mål er satt til å bli nådd i nær fremtid, og 2024 vil også markere ferdigstillelsen av Arval Beyond, som ble lansert i 2020. 2024 vil derfor være året der Arval bygger sin nye strategiske plan. Planen vil bli kunngjort tidlig i 2025 og vil markere et vendepunkt i selskapets historie.

Les mer Vis mindre
Pressemelding
Pressekontakt

Joel Lund, Managing Director

23 00 70 70

Stian Laurin Eriksen, Commercial Director

23 00 70 70