Results 2022

ARVAL MED 8.3%* I LEASET FLÅTEVEKST I 2022 I ET UTFORDRENDE MARKED

Selskapet 9 Feb 2023

I 2022 vokste Arvals utbytte betydelig høyere enn markedet til tross for et utfordrende marked og utfordringer i bilsektoren:

 • 1 592 024 leasede kjøretøy
 • +5.5% organisk vekst
 • +8.3%* vekst inkl. oppkjøp

2 oppkjøp i 2022: Terberg Business Lease Group, BCRs leasingaktiviteter

Vårt fremtidsperspektiv ser svært positivt ut, nå halvveis inn i vår strategiske plan Arval Beyond 2020-2025

Spesialisert på fullservice billeasing og nye bærekraftige mobilitetsløsninger, viderefører Arval den produktive og positive dynamikken, i 2022, fra tidligere år til tross for et utfordrende marked.

 • Sammenliknet med 2021 ble Arvals leasede flåte utvidet med 8,3%* inkludert oppkjøp, totalt 1 592 024 kjøretøy.
 • Når det gjelder elektrifisering av flåten, landet Arval på rundt 300 000 elektrifiserte kjøretøy ved utgangen av 2022, fire ganger så mye sammenliknet med 2019.
 • Den bedriftsfinansierte flåten resulterte i 1 082 503 kjøretøy i 2022.
 • Privatsegmentet utgjorde 454.062 biler i 2022 (437.445 eksklusiv oppkjøp), en vekst på 13% sammenlignet med 2021 (9,7% vekst eksklusiv oppkjøp). Det viser en økende interesse for leasing blant SMB og privatpersoner til tross for den utfordrende konteksten.
 • Månedsleie-konseptet vokste med 48%

Arvals mer enn 8 000 ansatte tilbyr tjenester til mer enn 300 000 kunder i 30 land.

«Til tross for et utfordrende 2022, kunne Arval fortsette å støtte sine kunder takket være en robust forretningsmodell og dens kapasitet til å tilby nye innovative løsninger. Med støtte fra de sterke strategiske ambisjonene til BNP Paribas-gruppen, innen mobilitet, vil Arval fortsette sin vekstbane i 2023, og videreutvikle sin Arval Beyond-strategi. Vi vil fortsette å styrke veksten vår ved innovasjon, ved å støtte våre kunder i deres energiomstilling og gi dem bærekraftige mobilitetstilbud i alle våre land», kommenterer Alain van Groenendael, Arvals styreformann og administrerende direktør.

 

Høydepunkter 2022

Arval har kommet halvveis i sin strategiske plan, Arval Beyond, og har vist sterke resultater i 2022. I løpet av det siste året har selskapet fortsatt å være ledende i bransjen, lansert innovative mobilitetsløsninger, inngått strategiske partnerskap og fortsatt å ta vårt samfunnsansvar (CSR), ved å støtte kunders energiomstilling.

Konklusjon av større oppkjøp og partnerskap:

I tillegg til vellykkede eksisterende partnerskap med banker, bilaktører og Arvals mangeårige partner Element:

 • Oppkjøp av Terberg Business Lease Group: Med dette oppkjøpet fullført i slutten av november 2022, har Arval ytterligere diversifisert sitt forretningsprodukttilbud, og blitt en av de største mobilitetsaktørene i det nederlandske markedet, med tilnærmet 500 ansatte og over 100 000 leasede biler.
 • Overføring av BCRs operasjonelle leasingaktiviteter til Arval i Romania: Med dette tiltaket i mai 2022 har Arval forsterket sin ledende posisjon i Romania, som representerer et tillegg på 3800 kjøretøy, og styrker sitt allerede eksisterende samarbeid med Erste i regionen (Tsjekkia og Slovakia).

Aktivt bidrag til BNP Paribas sine strategiske ambisjoner:   

 • I oktober 2022 kunngjorde BNP Paribas Group sin ambisjon om å posisjonere seg på tvers av hele sektorens verdikjede for å støtte kundenes overgang til mer bærekraftig mobilitet. I tråd med denne ambisjonen, har Arval tatt på seg oppdraget med å fordele flåte- og nye mobilitetsløsninger, ved å styrke samarbeidet med BNP Paribas enheter.  
 • Samarbeidet mellom BNP Paribas og Jaguar Land Rover, signert i februar 2022, beviser styrken til konsernets integrerte modell. Den såkalte "One Bank Auto"-tilnærmingen utnytter ekspertisen til flere enheter innen bilsektoren. Arval spiller en nøkkelrolle med sin kunnskap om fullserviceleasing og flåtestyring. Denne integrerte modellen gir en harmonisert og differensiert løsning til kundene.
 • Når det gjelder elektrifisering av flåten, landet Arval på rundt 300 000 elektrifiserte kjøretøy ved utgangen av 2022, fire ganger så mye sammenliknet med 2019.

Strategisk partnerskap mellom Ridecell og Arval: I januar 2022 slo Arval og Ridecell seg sammen med det felles målet om å akselerere utviklingen av nye komplette mobilitetsløsninger for Arval kunder.

Økning av bærekraftige mobilitetsløsninger:

 • Ved utgangen av desember 2022 er sykkelleasing i 13 land, samt bildeling i 11 land nå oppe og går.
 • The Arval Mobility Hub, et av Arvals tilbud til selskaper som leter etter alternative mobilitetsløsninger (bildeling, sykkeldeling, leasede sykler, scootere osv...) for alle ansatte, har blitt lansert, for eksempel i BNP Paribas Real Estate hovedkontor i Frankrike.
 • Arval fortsetter å utvide sine Arval Mobility apper, i dag tilgjengelig i 10 land.
 • I 2022 ble Arvals fleksible tilbud satt for å møte fleksibilitetsbehovene til Arvals kunder, tilgjengelig i 24 land med mer enn 55 000 biler. Arvals fleksible tilbud viser en vekst på +48% i løpet av året.
 • I mars 2022 bekreftet Arval sin ledende rolle i forhold til fleksibel mobilitet, og lanserte Arval Adaptiv, et innovativt, fleksibelt bilabonnementstilbud. Dette produktet, designet for privatkunder, gir tilgang til en bil kun ved behov og i løpet av få dager. Kunden betaler kun for bruksperioden, uten langvarige forpliktelser.
 • I slutten av desember 2022 ble Arvals tilbud om bruktbilleasing, Arval Re-lease, lansert i 16 land som en løsning på mangel på nye kjøretøy og behovet for å forlenge kjøretøys levetid. Re-lease-flåten har vokst med 60% sammenliknet med året før, med betydelig suksess i Nederland, Tyrkia, Storbritannia, Polen og Frankrike.

Kontinuerlige støtte for kundene:

 • For å hjelpe kundene med å kontrollere flåtekostnadene sine og akselerere energiovergangen, ble Arval Connect-tilbudet lansert i mars 2022. Takket være Arval Connect kan de oppnå optimalisert TCO, forbedret sikkerhet og en mer bærekraftig flåte. Dessuten har Arval bestemt seg for å investere massivt i tilkobling for å forbedre kvaliteten på tjenestene (vedlikehold, forsikring, tyveribilberging...). Ved utgangen av desember 2022 er mer enn 450 000 kjøretøy tilkoblet (nesten 30% av flåten) i 22 land.
 • I et bilmarked hvor tradisjonelle produsenter står overfor utfordringer med å levere nye biler og noen har bestemt seg for å øke prisene betraktelig, spiller Arval rollen som et multimerkeleasingselskap. I 2022 representerte andelen registrerte, alternative produsenter allerede 27% (24% i 2019), og denne trenden vil bli forsterket med den økende etterspørsel av elektriske kjøretøy.

 

Utfordringer og mål for 2023

I 2023 vil Arval fortsette å støtte sine kunder med:

 • Effektiv implementering av det strategiske partnerskapet mellom Jaguar Land Rover og BNP Paribas for å lansere en rekke nye mobilitetsfinansieringstjenester på tvers av ni europeiske markeder. Samarbeidet er den første fasen av en transformasjonsplan for å omforme rollen til finansielle tjenester for Jaguar Land Rover-kunder.
 • Element-Arval Global Alliance har nå i 53 land klart å firedoble antallet delte kunder på mindre enn 10 år. Omfanget av ekspertise i denne alliansen og utvidelsen av skalaen den tillater, vil fortsette å gi merverdi for Arvals internasjonale kunder, spesielt i et sentraliserende marked.
 • I Chile, Peru og Colombia står Arval, siden januar 2023, som 100% eier av Arval Relsa etter å ha kjøpt aksjene fra tidligere eier Inversiones Juan Yarur.

I tillegg til aktivitetsresultatene for 2022, vil Arval offentliggjøre sine årlige økonomiske resultater til pressen 6. mars 2023.

*Veksttakt ved utgangen av 2022 vs. utgangen av 2021. Eksklusiv oppkjøpene av TBLG og av de operasjonelle leasingaktivitetner til BCR i Romania, er organisk vekst +5,5 % ved utgangen av 2022 vs. utgangen av 2021.

Les mer Vis mindre