Les om hvordan Arval forholder seg til Covid-19-pandemien her

Husk å sjekke lufttrykket i sommerhjulene!

Husk å sjekke lufttrykket i sommerhjulene!

Company News
Friday, June 1, 2018

Hele 20 prosent av alle biler har feil lufttrykk. Med dagens drivstoffpriser er det mye å spare på å sjekke at luftrykket er korrekt, sier Stian Eriksen i Arval.

Arval leaser ut mer enn 1 million biler i 30 land, og er størst i Europa på billeasing. Selskapet har derfor meget god oversikt over hva som er godt bilhold.

- Vi jakter stadig etter lave drivstoffpriser og man kan enkelt spare mye bare ved å fylle på noe som er gratis. Sjekk derfor luftrykket ditt i dag og du bevarer sommerdekkene dine lengre, samt at du sparer mye drivstoff, sier Stian Eriksen.

Eriksen forteller at med korrekt luftrykk i dekkene, reduserer man rullemotstanden betraktelig. Hele 20 prosent av bilens drivstoff går med på å overvinne rullemotstanden. Med dagens drivstoffpriser vil en økning på tre prosent utgjøre mye kroner og øre.


- Noen tror at man kan fylle ekstra mye luft i dekkene for å få lavere rullemotstand. Det stemmer, men det vil ødelegge kjøreegenskapene til bilen, samt at dekkene da blir slitt ujevnt. Riktig trykk er best, sier Stian Eriksen.
 

For ytterligere kommentarer:
Stian Eriksen, Kommersiell direktør for Arval Norge: +47 911 97 977 og stian.eriksen@arval.no

Tags: