Les om hvordan Arval forholder seg til Covid-19-pandemien her

Husk å etterstramme sommerhjulene!

Husk å etterstramme sommerhjulene!

Arval
Monday, June 11, 2018

- Hvert år er det hjul som løsner kort tid etter dekkbytte. Vi anbefaler alle å sjekke hjulene etter ca. 40 km med kjøring når sommerdekkene har kommet på, sier Stian Eriksen i Arval.

Arval leaser ut mer enn 1 million biler i 30 land, og er størst i Europa på billeasing. Selskapet har derfor meget god oversikt over hva som er godt bilhold.

- Gode hjul og bremser er en forutsetning for trygg kjøring. Etterstramming er ofte nødvendig for å hindre at hjul løsner. For hjul med aluminiumsfelger er etterstramming helt nødvendig, sier Stian Eriksen.

Løse hjul er ikke det eneste problemet som kan oppstå ved hjulbytte.

- Noen tror at det holder å stramme ekstremt hardt til, men det er ikke riktig. For hard stramming kan ende med motsatt effekt. Så vår klare anbefaling er å alltid kontrollere hjulene etter 40km med kjøring, også når dekkbyttet er foretatt av verksted, sier Stian Eriksen.

Et kvalitetsverksted har momentverktøy som etterstrammer. Eriksen anbefaler likevel å etterstramme selv.


- Lufttrykket i dekkene er supervesentlig, det må man også alltid sjekke selv. Gjerne en gang i måneden også, men det er det nesten ingen som gjør. Er dekktrykket riktig så gjør det at man har dekket kanskje dobbelt så lenge og bruker mindre drivstoff enn ved feil dekktrykk. Og så er det selvsagt mye tryggere å kjøre med godt veigrep, sier Stian Eriksen.

 

For ytterligere kommentarer:
Stian Eriksen, Kommersiell direktør for Arval Norge: +47 9119 7977 og stian.eriksen@arval.no